brommerverzekering prijs

Ik weet nog heel goed dat mijn zoon 16 jaar werd. Al maanden was hij aan het zoeken en zeuren om een brommer. Ik moet u heel eerlijk zeggen, ik had er helemaal niks mee. Liever had ik gewoon dat hij op de fiets overal naar toe bleef gaan en ging sparen voor zijn autorijbewijs. Maar helaas ook hij wilde graag een brommer.

Al zijn vrienden had een brommer en mijn zoon wilde hier ook graag bij horen. Toendertijd kon het scooterrijbewijs gehaald worden middels alleen een theorietoets. Tegenwoordig moet er een theorietoets gehaald worden en moet er een praktijktoets gehaald worden. Op de dag dat hij 16 jaar werd stond er al een afspraak gepland bij het CBR. Na vele weken had zwoegen en blokken moest er een examen afgelegd worden.

Vol spanning kwam hij na een uur naar buiten met een triomfantelijk gezicht. Het scooterrijbewijs was gehaald. We konden gelijk door naar de lokale dealer om een brommer uit te zoeken. Het assortiment was reuze. Daar er bijna tot geen enige rijervaring was leek, mij het verstandig om geen heel nieuw voertuig te kopen. Een tweedehandsje was wel op zijn plaats. Mijn zoon was het hier niet helemaal mee eens. Wilde eigenlijk het nieuwste, grootste en de snelste scooter hebben. Maar goed na wat heen en weer gepraat komen we tot de conclusie om toch maar voor de tweedehands te gaan.

In die jaren was ik nog niet werkzaam binnen de financiële branche. Belde mijn toenmalige tussenpersoon op: joh, mijn zoon heeft een scooter gekocht en deze moet verzekerd worden. Zo goedkoop mogelijk. Een paar dagen later komen de polissen binnen. Eigenlijk nooit meer naar gekeken want de premie werd automatisch afgeschreven.

Laatst ging ik papieren opruimen en zie dat de polissen uitgebracht zijn op mijn naam. Nergens komt mijn zoon naar voren dat deze bestuurder is geweest. Gelukkig heeft hij nooit geen ongeluk gemaakt en was hij al heel snel klaar met brommer rijden.

Nu ik zelf werkzaam ben in financiële sector heb ik wel een klein vermoeden wat er toentertijd gebeurd is maar of dat ook goed is vraag ik mij echt af. Nu kan het zo zijn dat de polis op mijn naam heeft gestaan met als regelmatige bestuurder mijn zoon. Aan de premie te zien is dat nooit zo gebeurt. Er zijn twee oplossingen. Stel dat het kenteken op naam staat van mijn zoon. Dan is het aan te raden de verzekering ook op naam te zetten van mijn zoon. Premie wordt dan op de juiste manier berekend en gaat geen verdere problemen geven. Stel dat het kenteken op naam staat van mij. Dan kan ik de verzekering aanvragen maar ik moet wel aangeven dat mijn zoon de regelmatige bestuurder is. Doe ik dat namelijk niet dan kunnen in geval van schade hier grote problemen ontstaan.

Vaak zien wij dat de ouders een verzekering af sluiten voor hun kind zonder dit door te geven aan de verzekeraar. Op het moment dat de schade ontstaat en de verzekeraar kan achterhalen dat uw zoon of dochter regelmatige bestuurder was terwijl dit niet is opgegeven. Dat zal u een deel van de schade zelf moeten betalen. De verzekeraars beroepen zich dan op de jeugdclausule. Ze zullen een deel van de schade naar evenredigheid uit betalen. Stel premie is nu € 100,- per jaar. Maar op naam van uw kind zou het € 200,- moeten zijn.

Er komt een schade en het is een schuldschade en bedraagt € 7.500,-. Dan zal de klant € 3.750,- uit eigen zak moeten betalen. Als hij de gegevens juist heeft doorgegeven dan hoeft er uit eigen zak niks betaald te worden, maar relevant hieraan is wel dat er een hogere premie betaald moet worden.

Als u twijfelt of een bepaalde verzekering wel of niet goed is afgesloten, laat u dan voorlichten door ons. Wij kunnen desnoods de verzekering voor u aanpassen en zorgen dat het alsnog goed geregeld wordt.