gemiddelde premie inboedelverzekering

Vandaag wil ik u wat meer vertellen over de inboedelverzekering. Dit is een veel voorkomende verzekering. Tegenwoordig wordt de inboedelverzekering over het algemeen toch online afgesloten. Als u de juiste stappen volgt in onze software dan moet dat geen enkel probleem gaan opleveren. Vroeger werd deze inboedelverzekering vaak afgesloten via een adviseur of bank, omdat deze zogenaamd meer verstand van hadden en dan kwamen kijken naar u inboedel. Heel vroeger gebeurde dit inderdaad op deze manier. Een verzekeringsadviseur kwam dan naar de desbetreffende locatie toe. Nam handmatig de totale inboedel op. Uiteindelijk kwam hier dan een bedrag uit. Deze werd dan vermeld op de polis.

Tegenwoordig gaat dit heel anders. Omdat er standaard rekentabellen zijn is er een soort landelijk model gemaakt. Dit noemen we de inboedelwaardemeter. Wanneer u dit formulier ingevuld wordt geniet u 5 jaar lang tegen onderverzekering. Dit formulier is zorgvuldig samengesteld door het verbond van verzekeraars en word door elke verzekeraar in Nederland geaccepteerd. De punten dit ingevuld moet worden hebben te maken met : Uw leeftijd, uw gezinssamenstelling, uw inkomen, in wat voor soort huis u woont, of u een eigen huis heeft.

U kunt dit formulier zelf invullen. Na 5 jaar zal de verzekeraar contact met u gaan opnemen. U verzoeken opnieuw het formulier in te gaan vullen. Zo blijft u eigenlijk altijd “up tot date” verzekerd. Doordat het verbond van verzekeraars formulieren beschikbaar heeft gesteld, worden deze door alle verzekeraars geaccepteerd. De ene verzekeraar zal dit formulier wel en de andere zal het niet gebruiken.

De premie die berekend wordt voor een inboedelverzekering kan heel verschillend zijn. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is als eerste belangrijk de hoogte van de verzekerde som. Daarna zijn postcode, gezinssamenstelling , soort dekking, hoogte van het eigen risico van belang.

De inboedelverzekering kent meerdere soorten dekkingen. De belangrijkste twee zijn de extra uitgebreide dekking en de meest uitgebreide dekking. In de extra uitgebreide dekking worden worden daadwerkelijk rubrieken vermeld waar u verzekerd voor bent. Is er een gebeurtenis wat hierin niet vermeld staat, dan bent u hier niet voor verzekerd. Alles buiten de verzekerde rubrieken om gelden als uitsluitingen.

Daarentegen geldt voor de meest uitgebreide dekking deze rubrieken niet. Deze kent enkelt en alleen de standaard uitsluitingen. Alle andere voorkomende onheilen daar bent u dan voor verzekerd. Meestal raad ik mijn klanten aan om te kiezen voor de meest uitgebreide dekking. Dit is soms maar een paar euro per jaar extra. Alleen u bent dan wel maximaal verzekerd en krijgt dan niet te horen van een verzekeraar, helaas is deze gebeurtenis niet verzekerd.

Ik probeer via dit blog u zoveel mogelijk informatie te verschaffen waar u wat aan heeft. Wij van dfs.nl vinden dat iedereen achter een computer , thuis , op het werk of waar dan ook zijn verzekeringen moet kunnen regelen. Naast nuttige informatie over verzekeringen zelf, vermeld ik ook verhalen uit de praktijk. Zo kunnen onze klanten en eventueel nieuwe klanten hier van leren.

Groeten

Marieke de boerGeef een reactie