goedkope autoverzekering beginnende bestuurder

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Na ruim 4 jaar kou te hebben geleden op mijn brommer. Had ik eindelijk genoeg geld bij elkaar gespaard. Om te gaan beginnen aan mijn auto rijbewijs. In de zomer is het heerlijk op de brommer, lekker de wind door je haren heen. Maar ik moet eerlijk bekennen in de winter is het echt een hel. Want het hoeft maar een paar graden te vriezen en het is echt niet vol te houden op de brommer. Van alles geprobeerd, twee paar handschoenen aan, thermo ondergoed. Het enige wat redelijk goed hielp is met een regenpak en dubbele broek aan. Maar goed elke keer alles aan en uittrekken werkt ook niet.

Maar goed even terug naar de auto. Snel mijn theorie gehaald voor het autorijbewijs en vervolgens gestart met de praktijklessen. Na een “groot “aantal praktijklessen was het eindelijk zover. De dag van afrijden kwam. Gelukkig kan ik achteraf zeggen dat ik het in een keer gehaald heb. Maar makkelijk was het niet.

De eerste paar jaar mocht ik de auto gebruiken van mijn ouders. Door de weeks was het nog weleens lastig maar in het weekend was het eigenlijk nooit geen probleem. Altijd stond er wel een auto die gebruikt kon worden. Na 3 jaar gespaard te hebben had ik voldoende gespaard om een autootje te kopen. Ik weet het nog heel goed een suzuki swift. Een heerlijk wagentje, eigenlijk nooit echt problemen mee gehad.

Na aanschaf komt natuurlijk de grote vraag hoe ga ik mijn eerste auto verzekeren. Op dat moment wilde ik zelf geen enkel risico nemen en wilde toen mijn auto allrisk verzekeren. Ga maar eens een verzekering vinden voor een beginnende bestuurder dat is haast niet te doen. Ik weet nog goed dat mijn vader toentertijd zei. Maak je niet druk ik regel wel een verzekering. Internet was toen totaal niet in opkomst dus ja ga je naar de tussenpersoon op de hoek van de straat met het verzoek om een verzekering voor mij te vinden.

Gelukkig achteraf ben ik blij dat ik het helemaal zelf heb geregeld. Ik moet eerlijk zeggen dat de premie vrij fors was. Wat doet zich voor. Na 14 maanden krijg ik helaas een aanrijding. Ik was op weg naar een vriendin. De weg was besmeurd met modder omdat deze vriendin op het platteland woonde J.

Met het rijden had ik er al mee rekening mee gehouden. Ik denk dat ik nog niet eens 30 km/h per uur reed. Er komt een bocht en de auto begint de glijden. Zo vol tegen een boom en een hek aan. Zelf had ik gelukkig helemaal niks. Maarja toen ik uit de auto stapte zag ik het al gelijk. De auto was totaal loss.  Gelukkig waren er ook geen andere weggebruikers bij betrokken. Maar na een beetje pijn in mijn nek was er alleen maar sprake van materialistische schade.

Goed, de berger kwam het voertuig ophalen en na een aantal dagen nam de verzekeraar contact met mij op, met de vraag wat er gebeurt was? Het schadeformulier was ingevuld en naar de verzekeraar opgestuurd. Wat was ik blij dat ik een verzekering had op mijn eigen naam. Gelukkig heb ik alles vergoed gekregen zowel de auto als het hek wat ik kapot had gereden. Want de schade was toch zo maar een aantal duizenden euro’s. Ik had er niet aan moeten denken dat ik maar een bepaald schadepercentage had gekregen voor mijn auto, omdat deze niet correct was verzekerd. En wat te denken van de schade aan het hek wat ik had veroorzaakt. Pff gelukkig had ik alles goed geregeld en werd alles goed opgelost.

Daarom geven wij ook aan, ondanks dat wij werken via het internet, wij wel graag staan voor een goed advies. Wil iemand helemaal zelf een verzekering afsluiten via het internet dan is dat geen enkel probleem. Zodra wij signaleren dat er eventueel iets aangepast moet worden of verandert moet worden, dan geven wij dit direct door aan de klant. Neemt de klant telefonisch contact met ons op. Dan geven wij hem het advies om het voertuig goed te verzekeren en niet altijd alleen maar te kijken naar de prijs.Geef een reactie