goedkope autoverzekering voor jeugd

Vandaag wat meer over de autoverzekering voor de jeugdige bestuurders onder ons. U kunt het wel. Net 18 jaar geworden. Twee weken na de verjaardag komt er een mooie lesauto voor de deur rijden. Het autorijden kan gaan beginnen. Na een flink aantal rijlessen en een afgenomen examen. Kan het bekende roze papiertje ( dit was iets van vroeger) opgehaald worden :):).

Meestal wordt er een periode, de auto gebruikt van een van de ouders. Op een gegeven moment ontkomt u er niet meer aan. Uw zoon of dochter gaat nu een eigen auto kopen. Eerst even flink moeten sparen en dan staat er eindelijk een eigen auto voor de deur. Als de auto gekocht is dan  moet u het voertuig ook gaan verzekeren. Daar ontstaan vaak wel wat problemen.

Hoe of wat moeten we de auto gaan verzekeren. Vaak krijgen wij aan de telefoon te horen zo goedkoop mogelijk. Ja oke, maar hoe wilt u het voertuig eventueel gaan verzekeren WA , WA + of all risk ??. Vaak is de eerste auto geen hele nieuwe auto. Meestal is dit wel al een ouder voertuig. Als het voertuig een leeftijd kent van 8 jaar of ouder. Dan geven wij het advies om het voertuig toch minimaal WA te gaan verzekeren. De dagwaarde is dan vaak zo laag, dat bij een minimale schade het voertuig door de verzekeraar total loss wordt verklaard.

Vaak krijgen wij ook de vraag gesteld of een van de ouders geen verzekering kan afsluiten. Opzich is dit natuurlijk geen enkel probleem. Maar verzekeringtechnisch is dit niet helemaal zoals het hoort. De kentekenhouder dient een verzekering af te sluiten. Is deze onder de 24 jaar dan zal hij of zij hier ook een eigen verzekering voor moeten gaan afsluiten.  Ja dat deze hoger is bij de gemiddelde bestuurder komt helaas door het feit dat ze een jeugd bestuurder zijn. Deze maken over het algemeen vaker een ongelukje dan een oudere bestuurder.

Valt dit op een of andere manier anders op te lossen krijgen wij vaak te horen. Nou eigenlijk helemaal niet. De premie dient berekent te worden, en dan is het maar hopen dat er ook geen schade uit voortvloeit want gebeurt dit namelijk wel dan komen de meeste jeugd verzekeringsnemers is een malus. Dan wordt de premie nog eens duurder.

De meeste mensen onderschatten wel het risico dat gemoeid gaat met het feit als er geen goede verzekering is afgesloten. Er zijn namelijk twee opties die kunnen gebeuren in geval van schade als de verzekering niet berekend is op een jeugd bestuurder. Of er wordt in een keer een heel hoog eigen risico in rekening gebracht. In sommige gevallen loopt dit zelfs al op tot minimaal € 1000,-. In andere gevallen gaat de schadeafwikkeling  toch wel even iets anders.

Let op deze situatie komt alleen naar voren als er sprake is van schade. Gebeurt er niks dan kan de verzekeraar daar in zekere zin niks aan doen. We gebruiken voor het mooie even simpele getallen om het ook makkelijk te houden.  Stel de premie voor een 18 jarige is € 50,- per maand. De premie voor een 45 jarige is € 25,- per maand. Er ontstaat een schade en deze is € 2.500,- . Als blijkt dat in de auto van de 45 jarige , de 18 jarige dagelijks is rijdt dan gaat de verzekeraar de schade pro rata vergoeden. In dit geval zal er maar € 1.250,- vergoedt worden door de verzekeraar. De rest zal dus uit eigen “zak” moeten komen.

Het is dus echt raadzaam om de juiste verzekering af te sluiten ook al is dit prijstechnisch niet altijd interessant.  In kleine schades is bovenstaande kwestie nog wel te overleven maar stel nou dat het een schade is van € 20.000,- of meer.

Wij gebruik deze blog om klanten en eventuele klanten zo goed mogelijk te informeren. Mocht u vragen hebben dan kunt u ten allertijde contact met mijn collega’s opnemen. Deze kunnen u altijd verder te woord staan.Geef een reactie