opstalverzekering berekenen bedrijfspand

Naast een ruim aanbod op het gebied van particuliere verzekeringen bieden wij ook bedrijfsmatige verzekeringen aan. Dit kan zijn van horecaverzekeringen tot en met bedrijfsverzamelgebouwen. Het is helaas tot op heden nog niet mogelijk om deze verzekering direct online aan te bieden.  De ervaring die wij hier mee hebben is dat er teveel maatwerk aan te pas komt.

Hierdoor kunnen in de toekomst grote problemen ontstaat en als aanbieder van verzekeringen willen wij dat risico niet lopen. Dus wat is nu de beste manier om de opstalverzekering te berekenen voor een bedrijfspand. Zoals hierboven omschreven gaat dat bijna niet lukken zonder goede experts.

Wanneer wij een aanvraag ontvangen voor het verzekeren van een bedrijfspand. Dan gaan wij eerst met de klant goed door nemen, wat wil deze verzekerd hebben, wat kan verzekerd worden en op welke manier het verzekerd moet worden. Zodra wij dit goed inzichtelijk hebben zullen wij contact gaan opnemen met een aantal verzekeraars waar wij van denken die het beste aansluit op de klant.

Zodra wij een basis premie weten. Voorbeelden hiervan zijn: Verzekeraar A wil verzekeren voor € 1,67 per € 1.000,- verzekerde som, Verzekeraar B wil verzekeren voor € 2,45 per € 1.000,- verzekerde som en Verzekeraar C wil verzekeren voor € 1,49 per verzekerde som. In alle gevallen zijn de dekkingen hetzelfde van de verzekeraars.

Het lijkt ons da

n het slimste en voor de klant het meest voordeligste om Verzekeraar C uit te gaan nodigen voor inspectie. Dit houdt in dat er een expert gaat komen kijken bij het bedrijfspand van de klant. Deze gaat samen met de klant en ons de daadwerkelijke waarde vast stellen van het pand. Hiermee voorkomt u dat het pand te laag verzekerd wordt en hierdoor onderverzekering optreedt.

De expert zal binnen een paar dagen aan de aanbieder laten weten waar hij de waarde op vaststelt. Zodra dit gebeurt is, staat er niks meer in de weg om de polis op te maken.Geef een reactie