schadevrije jaren scooter meenemen naar autoverzekering

Bij het berekenen van een premie van een automotive verzekering (auto, brommer, scooter, vrachtwagen) zijn een aantal factoren van belang. Zo moet u denken aan leeftijd van de bestuurder, postcode, aantal jaren rijbewijs en de soort dekking. Daarnaast is een grote factor, het aantal schadevrije jaren. Want hoe hoger het aantal schadevrije jaren zijn. Hoe groter er aanspraak gemaakt kan worden op een hogere korting.

Hoe meer korting er verkregen kan worden hoe lager de premie gaat worden voor de verzekering. Nu is het mogelijk om in bepaalde gevallen de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd over te dragen. Wanneer kan het wel en wanneer kan het niet. We zullen eerst het geval wanneer kan het niet doornemen. Op het moment dat u de schadevrije jaren in gebruik heeft, kunt u niet de schadevrije jaren overdragen. Een veel voorkomende fout is dan ook dat de schadevrije jaren per object in gebruik kunnen worden genomen. Voorbeeld: Stel u gaat een auto kopen. Na 10 jaar gaat u een auto erbij kopen. U heeft dus op de eerste auto als het goed is 10 schadevrije jaren opgebouwd. De nieuwe auto moet dan beginnen met 0 schadevrije jaren. Want schadevrije jaren zijn per object geldig tenzij ze niet in gebruik zijn. Dus u begint met de tweede auto opnieuw schadevrije jaren op te bouwen. Na een jaar heeft u dus een auto met 11 schadevrije jaren en een auto met 1 schadevrije jaar.

Nu de kwestie als de vrije jaren beschikbaar zijn. Principe zijn deze over te dragen naar elke willekeurig object waar een premieberekening wordt gedaan met schadevrije jaren. Dus van auto naar motor, motor naar auto, auto naar scooter. Van motor naar camper.

Eigenlijk zijn alle combinaties mogelijk. Waar u wel goed moet opletten zijn de schadevrije jaren van de scooterverzekering. Als u deze heeft opgebouwd worden deze niet standaard vermeld in het roydata. U denkt roydata wat is dit precies: roydata is een landelijke databank welke opgericht is door verzekeraars en volmachten om de schadevrije jaren van verzekerden vast te leggen. Voorheen kreeg u altijd een eenmalige royementsverklaring. Hierop stonden de schadevrije jaren vermeld. Dit papier moest u altijd goed bewaren en niet kwijtraken. Als u van verzekeraar wisselden moest dit papier verzonden worden naar de nieuwe verzekeraar. U begrijpt het misschien al dit gaf enorm veel papier werk. Hierdoor is er besloten om dit compleet te gaan digitaliseren. Hierdoor kunnen enorm veel problemen opgelost worden.

Alle opgebouwde schadevrije jaren worden hierin opgeslagen. Het enige wat niet vermeld wordt zijn die van de scooterverzekering. De opgebouwde schadevrije jaren van de scooter kunnen dus niet gebruikt worden voor een autoverzekering. Wij van dfs.nl zijn hierop ingesprongen. Als een klant bij ons een scooterverzekering heeft en zijn opgebouwde schadevrije jaren wilt gebruiken voor bijvoorbeeld een autoverzekering. Dan kan dat bij ons! Omdat wij dit intern voor u kunnen regelen. Dus stel een beginnende bestuurder die bij ons al een scooterverzekering heeft kunnen wij dus extra korting aanbieden omdat hij zijn schadevrije jaren bij ons mag gebruiken.

Door deze unieke methode kunnen wij veel van onze jeugdige klanten extra bij maken want hoe meer schadevrije jaren des te hoger wordt de korting en des te lager wordt te betalen premie. Veel van onze jeugd klanten hebben hier gebruik van kunnen maken.

 Geef een reactie