verzekering vouwwagen verplicht

Het is al weer even geleden maar afgelopen zomer zijn er weer veel Nederlanders op vakantie gegaan. Vele van onze klanten hebben een mooie caravan / vouwwagen. Afgelopen jaar hebben wij besloten om ons ook te richten op de caravanverzekering en vouwwagenverzekering. Dit heeft uiteindelijk geleid tot meer verzekeringen in de branche recreatie.

Al jaren krijgen wij de vraag of het verplicht is om een verzekering af te sluiten voor de vouwwagen. Vandaar dat het mij een keer handig leek om in mijn blog daar eens iets meer over te vertellen. Gezien het feit dat het een zeer geliefd vakantiemiddel is. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het is niet verplicht om een verzekering af te sluiten voor de vouwwagen. Er geldt dus geen verplichting om het voertuig te verzekeren. Dat wil niet zeggen of het verstandig is ?

Wanneer de vouwwagen gekoppeld is aan de auto, dan is de vouwwagen automatisch alleen WA verzekerd. Dit geldt alleen voor de WA dekking. Stel u rijdt met uw auto en vouwwagen over de weg, u ziet een geparkeerde auto over het hoofd en raakt met de vouwwagen helaas de achterkant van de auto. De schade die u veroorzaakt met de vouwwagen is gedekt onder de WA dekking van de auto.

De vouwwagen is dus alleen WA verzekerd als deze gekoppeld is aan de auto. Wij raden het altijd aan om een losse verzekering af te sluiten voor de vouwwagen. Deze verzekering kunt u zo uitgebreid mogelijk af sluiten. Waneer u dus gegevens heeft van de vouwwagen dan kunt contact met ons opnemen. Wij zullen voor u de mogelijkheden berekenen wat wel en wat niet kan. Ik hoop dat deze kleine blog precies antwoord geeft waar u op zoek naar bent.Geef een reactie